Blog

Taupe: de definitie van elegantie

 

 

Inspiratie voor in de slaapkamer

Je slaapkamer is de plek waar je tot rust moet komen. Daarom is het belangrijk dat je interieur zo veel mogelijk in balans is. Rustige kleuren in je slaapkamer, maar ook de indeling zijn belangrijk. Met deze tips creëer je een slaapkamer om bij weg te dromen.

Maak een moodboard

Ga je je slaapkamer opnieuw inrichten begin dan met een moodboard. Sta even stil bij welke stijl je aanspreekt en bundel meubels, decoratie en je favoriete kleuren op een groot blad. Zo kun je snel zien of het geheel bij elkaar past of niet.

Indeling

Zodra je weet wat je wil kun je beginnen met de indeling van je slaapkamer. Maak een plattegrond op schaal en noteer welke meubels er in je slaapkamer moeten komen en wat het formaat ervan is. Zo zie je precies of je genoeg ruimte overhoudt of dat je beter wat meubels weg kan laten. Het makkelijkste is het om een plattegrond te maken met een schaal van 1/25 of 1/50. Alles kan dan makkelijk op een vel papier en je weet zeker dat de verhoudingen kloppen.

 

 

 

 

Je bed

Bij het inrichten van de slaapkamer denk je natuurlijk aan je bed als belangrijkste meubel in je slaapkamer. Kies nooit een bed uit omdat je het mooi vindt en het goed past in je interieur. Het belangrijkste is dat je er lekker in slaapt. Een goede matras zorgt voor een goede nachtrust. Het bed staat meestal in het midden van de kamer. Niet te dicht bij de verwarming en niet te dicht bij het raam. Houd voldoende ruimte langs de randen zodat je makkelijk in- en uit bed kunt stappen.

 

Niet teveel meubels

Plaats alleen meubels in je slaapkamer die echt nodig zijn. Teveel meubels zorgen al snel voor een onrustige sfeer. Zorg ervoor dat je slaapkamer ruimtelijk blijft. Is de ruimte beperkt en heb je alleen plaats voor een kast, maar wil je eigenlijk nog een kast dan kun je beter ergens anders in huis een plek zoeken voor deze kast.

 

 

Decoratie

Je slaapkamer kun je met decoratie extra sfeer geven. Een mooi schilderij of een mooie tapijt onder het bed zorgt voor een knusse sfeer. Overdrijf het niet. Teveel decoratie maken de slaapkamer al snel onrustig en chaotisch en dat is niet de bedoeling. Houd bij het uitkiezen van decoratie rekening met het kleurenpallet dat je gebruikt in de slaapkamer. Zo vormt de inrichting van je slaapkamer een geheel.

 

 

Planten

Planten zuiveren de lucht. Ze produceren extra zuurstof en verhogen de luchtvochtigheid. Dat is bevorderlijk voor een goede nachtrust. Een beetje groen in je slaapkamer is rustgevend om naar te kijken. Een mooie groen kamerplant in je slaapkamer zoals aloë vera of krulvaren is daarom altijd een goed idee.