Blog

Waar op letten als je een nieuwe eetkamertafel koopt

 

 

Bepaal de grote van je eettafel

 

De eerste stap bij het kiezen van een nieuwe eettafel is het bepalen van de juiste maat. Het is belangrijk om ruimte te hebben voor alle personen aan tafel, alsook de maaltijden op de tafel. Een goede vuistregel is om 50 cm per persoon te rekenen en nog eens 50 cm extra ruimte aan de kopse kant(en) te voorzien voor de gerechten. Meet de beschikbare ruimte in je woonkamer en kies een tafel die past bij de grootte van de ruimte en de maaltijd die je van plan bent te serveren.

 

Kies het juiste materiaal

 

Eettafels zijn er in verschillende materialen, Sarah Mo werkt hoofdzakelijk met eik en teak. Elk materiaal  heeft zijn eigen voor -en nadelen. Hout is tijdloos en duurzaam, terwijl glas licht en delicaat is. Metaal is modern en industrieel, terwijl kunststof sterk en makkelijk in onderhoud is. Denk aan je persoonlijke voorkeur, de stijl van je huis en hoe vaak de tafel zal worden gebruikt. Houten tafels zijn bijvoorbeeld goed bestand tegen dagelijks gebruik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Overweeg het ontwerp

Eettafels zijn er in verschillende ontwerpen, van klassiek tot modern. Kies een ontwerp dat past bij de stijl van je huis en je persoonlijke smaak. Een rechthoekige tafel past goed bij een traditioneel interieur, terwijl een ronde tafel een meer eigentijdse uitstraling heeft. Je kan ook kiezen voor een uitschuifbare eettafel, als je regelmatig gasten ontvangt en extra ruimte nodig hebt. Let ook op de hoogte van de tafel en of deze compatibel is met je stoelen en gezin.

 

 

 

 

 

 

Budget en kwaliteit

Eettafels variëren sterk in prijs, afhankelijk van het materiaal, ontwerp en afwerking. Stel een budget vast voordat je begint te winkelen en zoek naar een tafel die binnen je prijsklasse past. Het is belangrijk om de kwaliteit van het materiaal en de afwerking te evalueren om ervoor te zorgen dat je een duurzame tafel koopt die jarenlang meegaat. Investeer in een kwalitatieve eettafel, het hoeft maar één keer in tientallen jaren aangekocht te worden.  Bij Sarah Mo staan wij u hier graag bij om de juiste keuze te maken.

Probeer het uit

Voordat je een eettafel koopt, is het belangrijk om deze uit te proberen. Ga aan de tafel zitten en kijk of je voldoende ruimte hebt om te zitten en je benen te bewegen. Zorg ervoor dat de tafel de juiste hoogte heeft in vergelijking met je stoelen en maak kennis met het gevoel van de tafel. Een eetkamertafel kan er op foto’s prachtig uitzien, maar je moet eerst ervaren hoe hij aanvoelt om al zijn functies te waarderen.